Loading...
2013. július 16., kedd

Kis kedvenceink csemegéje a csicsóka

csicsoka-kutyaeledel
Talán elsőre megdöbbentően hangzik, de tapasztalatok bizonyítják, hogy a csicsóka kutyaeledelként is kiválóan megállja a helyét.
Lehet hogy néhányan megmosolyogják az ötletet, miszerint a kutyák csemegeként fogyasztanak egy zöldségfélét, de az ötlet nem a kutyatenyésztőktől, hanem maguktól négylábú barátainktól származik.
Csicsókatermesztők biztosan felfigyeltek már arra, hogy a kutyusok mennyire előszeretettel csennek el pár szemet az ültetni való csicsóka gumókból. Azon nyilván nem lepődik meg senki, hogy a rágcsálók, házinyulak, vagy dísznyulak csemegeként tekintenek erre a növényre, de édes íze miatt bizony a kutyák is előszeretettel fogyasztják. Van, hogy a frissen elültetett gumókat kiszimatolják, és kiássák, ezért a frissen ültetett csicsóka ágyásokat érdemes távol tartani a kutyáktól.
Rengeteg ásványi anyag és vitamin található a csicsóka gumóban, és szárazanyag valamint fehérje tartalma miatt is egészséges lehet kutyaeledelként való hasznosítása. Természetesen itt is felmerül az eltarthatóság problémája, de csemegeként minden bizonnyal sok örömet szerezhetünk kedvenceinknek ha pár szem csicsókát adunk jutalomfalatnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
TOP