125 g teljes kiőrlésű liszt
125 g UPDATE1 liszt
200 g vaj
1 teáskanál csicsókasűrítmény (csicsókaméz)
4 tojás
1 dl tej
1 teáskanál vanília aroma
1 citrom
fél csomag sütőpor vagy élesztő
csipet só
olíva olaj
diabetikus lekvár
A liszteket és a sütőport illetve az élesztőt összekeverjük.
A tojást szétválasztjuk, majd a sárgáját, a vajat, a vanília aromát, a csicsókasűrítményt és a tejet összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is.
A tojásfehérjék kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához.
A gofrisütőbe kevés olajat teszünk, majd beleöntjük a masszát és aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve máris fogyasztható.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése