Hozzávalók:
500 g csicsóka gumó
2 fej fokhagyma
1 fej mogyoróhagyma (salotta)
1 teáskanál vaj
0,5 dl száraz fehér bor
só és frissen őrült fekete bors
1 liter alaplé (zöldség vagy szűrt húsleves)
A fokhagymát héjában sütőben, pár percig puhára sütjük, amíg teljesen vajszerű állagú nem lesz.
A csicsókát megpucoljuk, majd feldaraboljuk, ugyanígy a mogyoróhagymát is.
Egy edényben a vajat megolvasztjuk, majd megdinszteljük rajta a a mogyoróhagymát és a fokhagymát és hozzáadjuk az apróra vágott csicsókát. Aranybarnára pirítjuk, majd fűszerezzük. Hozzátöltjük a száraz fehér bort, addig főzzük, még elpárolog az alkohol belőle, majd felöntjük az alaplével.
Megvárjuk még felforr, majd takarékra véve 30 percig főzzük.
Ezután krémessé turmixoljuk.
Petrezselyemzölddel fűszerezzük, illetve apró szalmacsicsóka kockákat is dobhatunk bele.
Eredeti ötlet:
http://www.britishlarder.co.uk/jerusalem-artichoke-and-roasted-garlic-soup/#ixzz1A9vOIuP1
Csicsóka krémleves sült fokhagymával
Megosztás:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése