Loading...
2013. július 20., szombat

Csicsókakrémleves 1.

csicsoka-kremleves
Hozzávalók:
300 g csicsóka
25 g vaj
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 db kisebb póréhagyma
1 db fehérrépa
1 db paszternák
1 fej karalábé
1 liter alaplé
1-1,5 dl tej
2 dl tejszín
1 citrom leve
szárított tárkony, só, sor, fűszerek ízlés szerint

Az egyik sárgarépát megpucoljuk, majd lereszeljük. A vajat sütőbe tesszük és a sárgarépát a tűzön megdinszteljük, majd beletesszük a vöröshagymát és a póréhagymát és hagyjuk megpárolódni.
Sóval, borssal, fűszerekkel ízesítjük.
Hozzáadjuk a másik sárgarépát, a fehérrépát, a paszternákot, és megpirítjuk a zöldségeket.
Hozzáadjuk az 1 liter alaplevet, majd 10 percig főzzük.
Most jöhet a megpucolt, apróra vágott csicsóka, és együtt további 5 percig főzzük.
Ezután a tárkonyt, a citromlevet és a tejszín adjuk hozzá, felforraljuk, majd összeturmixoljuk.

Forrás: Dudik Éva
http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/05/eva-csicsoka-kremlevese.html

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
TOP