Loading...
2013. július 24., szerda

Csicsókakrémleves chilivel és fehércsokival

csicsókakremleves-fehercsokis
Hozzávalók:
500 g csicsóka gumó
1 evőkanál citromlé
50 g márkázott vaj
1 fej vöröshagyma
0,5 l alaplé (vagy szűrt húsleves)
250 ml tej
250 ml főző tejszín
50 ml fehérbor
80 g fehér csokoládé
1 friss chilipaprika
50 g pirított dió
só, bors, méz vagy csicsókasűrítmény

A csicsókát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, és ezután a citromlével összekevert vízben hagyjuk állni.
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, és ezután vajon megdinszteljük, majd mikor halványbarna színű lesz felöntjük a borral és hagyjuk felforrni. A csicsókát kivesszük a citromos vízből és hozzáadjuk a vöröshagymás boros alaphoz, majd felöntjük az alaplével és a tejjel. Addig főzzük amíg a csicsóka teljesen megpuhul, ami kb. 15 perc.
Miután a csicsóka megpuhult turmixgépben összeturmixoljuk az így kapott alapot, hozzáadjuk a tejszínt és az összetördelt fehér csokoládét, majd alaposan elturmixoljuk.
Sóval, borssal valamint mézzel illetve csicsóka sűrítménnyel ízlés szerint fűszerezzük, majd a chilivel és piritott dióval díszítjük.

Eredeti recept:
http://www.chefkoch.de/rezept-anzeige.php?ID=408051130405495
http://www.gabojsza.hu/2012/02/chilis-fehercsokis-csicsoka-kremleves.html

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
TOP