Loading...
2013. július 21., vasárnap

Szénhidrátszegény csicsóka aszalt paradicsomos vargányás morzsával

csicsoka-paradicsomos-varganyas-morzsaval
Fotó: Bakcsy Árpád
Hozzávalók:
600 g csicsóka gumó
2 szelet szikkadt UPDATE1 kenyér
3 fej aszalt paradicsom
100 g szárított vargánya (igazi gomba) porítva
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl szűz olíva olaj
koriander, só

A szikkadt (nem kell feltétlenül száraznak lennie) kenyér szeleteket az aszalt paradicsommal és a vargányával, a fokhagymával aprítógépben felaprítjuk, és hozzáadjuk lassan az olíva olajat, hogy morzsa szerű állagot kapjunk.
A csicsóka gumókat alaposan megmossuk és konyhai kefével megtisztítjuk, majd héjában helyezzük forrásban lévő sós vízbe, és megfőzzük, amíg puha nem lesz. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük, a megfőzött csicsókát és meghempergetjük az előzőleg elkészített morzsában.
Korianderrel és sóval tetszés szerint fűszerezzük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
TOP