Loading...
2013. június 29., szombat

Csicsóka tallér

Csicsóka tallérok
Hozzávalók:

900g csicsóka gumó
220g zeller
300g sárgarépa
3 tojás
3 evőkanál UPDATE1 liszt vagy teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál UPDATE1 zsemlemorzsa
500ml tejföl
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj a sütéshez
só, őrölt fekete bors, fűszerek

Elkészítése:
Az összes csicsókát, zellert és sárgarépát, miután megpucoltuk összeaprítjuk (turmixolhatjuk is) vagy lereszeljük, majd összekeverjük a 3 tojással, a liszttel, a TOP-INULIN porral, sóval, borssal és a zsemlemorzsával. Egyenként kis tallérokat formálunk az így készült masszából, majd serpenyőben olivaolajon megsütjük.
Mártásnak keverjük össze az 500ml tejfölt a fokhagymával, majd sóval és borssal, illetve fűszerekkel ízesíthetjük.
Fogyasztható lekvárral is, vagy joghurttal összekevert lekvárral is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
TOP