Hozzávalók:
900g csicsóka gumó
220g zeller
300g sárgarépa
3 tojás
3 evőkanál UPDATE1 liszt vagy teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál UPDATE1 zsemlemorzsa
500ml tejföl
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj a sütéshez
só, őrölt fekete bors, fűszerek
Elkészítése:
Az összes csicsókát, zellert és sárgarépát, miután megpucoltuk összeaprítjuk (turmixolhatjuk is) vagy lereszeljük, majd összekeverjük a 3 tojással, a liszttel, a TOP-INULIN porral, sóval, borssal és a zsemlemorzsával. Egyenként kis tallérokat formálunk az így készült masszából, majd serpenyőben olivaolajon megsütjük.
Mártásnak keverjük össze az 500ml tejfölt a fokhagymával, majd sóval és borssal, illetve fűszerekkel ízesíthetjük.
Fogyasztható lekvárral is, vagy joghurttal összekevert lekvárral is.
Csicsóka tallér
Megosztás:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése